Zoals al een paar keer eerder is opgemerkt, is de Salade Caprese geen klassieker, maar een relatief jeugdige uitvinding. Deze salade is ontstaan in 1924 en misschien dat we het een neo-klassieker kunnen noemen.
Doordat het recept van de Insalata Caprese nog een jeugdig karakter heeft, raken puristen niet direct in de stress als iemand een alternatief recept verzint. Zo'n nuova ricetta hebben we een aantal keren eerder besproken. Denk aan de Insalata Caprese all'Americana ('salade Caprese op Amerikaanse wijze'), de Salade Caprese alla Fragole ('Salade Caprese met aardbeien').
Maar ook mango is een interessante keus om de tomaten te vervangen in een Salade Caprese. Daarmee geef je deze salade opnieuw een interessante optie. De zoete smaak van mango harmonieert perfect met de ietwat romige smaak van de Mozzarella. En bedenk eens wat de reactie van je bezoek zal zijn als je ze een Insalata Caprese con Mango voorzet.
Overigens zou je de Mozzarella ook kunnen vervangen door Burrata. Jawel, dat is ook heerlijk omdat een Burrata eigenlijk een Mozzarella gevuld met room is.
Ingrediënten:
- Eén verse mango
- 250 gram Mozzarella
- Twee eetlepels pijnboompitten
- Paar blaadjes basilicum (gescheurd)
- Extra vierge olijfolie
- Peper en zeezout
Bereiding:
- Schil de mango en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees vervolgens in plakjes.
- Snijd de Mozzarella in plakjes.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudgeel.
- Verdeel de mango en mozzarella om en om over een schaal.
- Bedek de mango en mozzarella met het basilicum en strooi de pijnboompitten over de salade. Besprenkel ruimhartig met extra vierge olijfolie.
- Peper en zeezout naar smaak toevoegen.
Koop snel je Tunesische Terra Delyssa extra vierge olijfolie hier.
No comments:
Post a Comment