Griekse watermeloensalade

Denk eens terug aan zo'n zwoele zomermiddag. Niemand heeft dan zin om uitgebreid te gaan koken en een frisse salade zal altijd bij iedereen in de smaak vallen.
Je denkt misschien niet direct aan de combinatie zoete watermeloen met de wat zilte smaak van feta, maar deze salade is heerlijk fris.

In Griekenland wordt de watermeloensalade gegeten als tussendoortje of lichte maaltijd. Behalve watermeloen en feta heeft de Griekse watermeloensalade niet meer nodig dan een flinterdun gesneden rode ui. Besprenkel de salade met voldoende extra virgine olijfolie en hij is klaar om geserveerd te worden.

De Griekse watermeloensalade is ook een gezonde keus voor een picnic, want hij bevat geen sla die in de warme omstandigheden al snel kan verleppen.

Vooral Amerikaanse foodbloggers proberen perfectie te verbeteren door Italiaanse balsamico-azijn te gebruiken in plaats van extra virgine olijfolie. Dan snappen ze er dus niets van, want de Griekse keuken draait om eenvoud en de pure smaak van de ingrediënten.

Ingrediënten:
In blokjes gesneden watermeloen
een middelgrote rode ui, in flinterdunne plakjes of partjes gesneden
een pakje echte Griekse feta, verkruimeld of in blokjes gesneden
extra virgine olijfolie naar smaak

Bereiding:
Doe de watermeloen in een schaal
Doe de plakjes of partjes rode ui er bovenop
Strooi de brokjes feta er overheen
Besprenkel de salade met extra virgine olijfolie

Koop je extra virgine Tunesische Terra Delyssa olijfolie hier.

No comments:

Post a Comment