Mechouia salade

Salades zijn in het Middellandse Zeegebied bijzonder populair. Niet alleen zijn ze altijd eenvoudig te bereiden, ze zijn vaak ook verfrissend in de soms zinderende hitte. De mechouia salade is de variant die populair is in Tunesië. De naam is de 'vertaling' van salata mashwiya, wat 'gegrilde salade' betekent.

In Tunesië is de mechouia salade vooral een voorgerecht, maar deze salade kan natuurlijk ook de perfecte vervanger zijn van de meer bekendere Griekse salade die bij iedere gelegenheid op tafel kan komen, zelfs als hapje bij de borrel.

De mechouia salade is wel wat pittiger dan zijn Griekse broertje en dat komt omdat men in Tunesië wel wat van extra pit in de gerechten houdt.

Ook het recept is eenvoudig.
- Men gebruikt simpelweg wat men voorradig heeft aan verse groenten: tomaten, paprika, uien, knoflook (en soms aubergine) en gekruid met ras el hanout. Vaak wordt er ook nog wat wat harisa overheen gestrooid.
- Alles wordt op ongeveer 200oC in de oven gegrild tot de groenten 'beetgaar' zijn.
- Daarna wordt alles tot een dikke pasta gemalen.
- Vervolgens voegt men die gezonde Tunesische extra virgine olijfolie toe. - Ter decoratie worden er vaak gekookte eieren, wat stukken tonijn of wat feta bovenop gelegd.
- Als laatste kun je er nog een beetje peterselie of koriander overheen strooien.

Koop je extra virgine Tunesische Terra Delyssa olijfolie hier.

No comments:

Post a Comment