Een frisse komkommersalade van Jamie Oliver, die binnen no time op tafel staat. Deze salade is extra smaakvol door toevoeging van pittige rode ui en dille.
Ingrediënten:
- een komkommer
- een halve rode ui
- witte wijnazijn
- dille
- zout
- extra vergine olijfolie
Bereiding:
- Maak met een vork over de hele lengte diepe krassen in de komkommer, snijd hem in schuine plakken van ongeveer een cm dik en doe ze in een kom.
- Rasp er met de grove kant van een blokrasp een halve gepelde rode ui bij.
- Sprenkel er een paar flinke scheuten wittewijnazijn over.
- Pluk de blaadjes van een klein bosje dille, hak fijn en strooi ze er overheen.
- Hussel de salade goed door elkaar.
- Eventueel nog wat zout naar smaak toevoegen.
- Zet de komkommersalade ongeveer 30 minuten in de koelkast om te marineren en misschien nog wat af te koelen.
- Sprenkel er vlak voor het serveren een flinke scheut extra vergine olijfolie over om de smaken nog wat extra te intensiveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten