Komkommersalade met rode ui en dille

Een frisse komkommersalade van Jamie Oliver, die binnen no time op tafel staat. Deze salade is extra smaakvol door toevoeging van pittige rode ui en dille.
Ingrediënten:
- een komkommer
- een halve rode ui
- witte wijnazijn
- dille
- zout
- extra virgine olijfolie

Bereiding:
- Maak met een vork over de hele lengte diepe krassen in de komkommer, snijd hem in schuine plakken van ongeveer een cm dik en doe ze in een kom.
- Rasp er met de grove kant van een blokrasp een halve gepelde rode ui bij.
- Sprenkel er een paar flinke scheuten wittewijnazijn over.
- Pluk de blaadjes van een klein bosje dille, hak fijn en strooi ze er overheen.
- Hussel de salade goed door elkaar.
- Eventueel nog wat zout naar smaak toevoegen.
- Zet de komkommersalade ongeveer 30 minuten in de koelkast om te marineren en misschien nog wat af te koelen.
- Sprenkel er vlak voor het serveren een flinke scheut extra vergine olijfolie over om de smaken nog wat extra te intensiveren.

Koop je extra virgine Tunesische Terra Delyssa olijfolie hier.

No comments:

Post a Comment