De zon op je bord, dat is deze eenvoudig te bereiden salade met mango en tomaat.
De bron van deze salade moet vermoedelijk in India gezocht worden. Daar, in het soms extreem hete klimaat, worden tomaten en mango's ingezet om enige verkoeling te brengen. Geen wonder dat iemand daar ooit op het idee gekomen is om deze twee gezonde producten samen te voegen tot een heerlijke salade.
De zoetheid van de mango's gaat heel goed samen met de ietwat zoetzure cherrytomaatjes en de pittige smaaksensatie van rode uien. De komijn in de dressing geeft het gerecht een onverwachte smaakervaring.
Ingrediënten:
- Eén rijpe mango (in blokjes gesneden)
- 500 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
- Eén rode ui (fijngesneden)
- Eén theelepel komijnpoeder
- Sap van een halve citroen of limoen
- Drie eetlepels extra vierge olijfolie
- Zeezout en peper naar smaak
- Bosje koriander (fijngehakt)
Bereiding:
- Doe de mangopartjes, de halve cherrytomaatjes en de rode ui in een kom.
- Maak een dressing van het citroensap, olijfolie, komijnpoeder, zeezout en peper. Meng de dressing goed met een garde.
- Giet de dressing over de salade.
- Zet de salade nog even een uurtje in de koelkast.
- Strooi net voor het opdienen nog de koriander over de salade.
Koop snel je Tunesische Terra Delyssa extra vierge olijfolie hier.
No comments:
Post a Comment