Gebakken zwarte olijven (Olive nero al forno) is een typisch gerechtje dat vooral in Zuid-Italië op grote schaal wordt gemaakt. Ze worden geserveerd als aperitief, samen met vlees en kaas. Op smaak gebracht met oregano en knoflook, heeft dit gerechtje een unieke geur en smaak.
Gebakken zwarte olijven maken is heel eenvoudig. Kies rijpe zwarte olijven. Ze mogen niet te bitter zijn, maar er is een manier om ze wat minder bitter te maken: plet ze met je de muis van je hand nadat je ze hebt gewassen. Geplet zullen ze tijdens het koken hun bittere smaak vrijgeven.
Ingrediënten:
- 500 gram rijpe zwarte olijven
- Twee eetlepels oregano
- Twee teentjes knoflook (fijngesneden)
- Zeezout (naar smaak)
- Extra vergine olijfolie (naar smaak)
Bereiding:
- Was de olijven goed om eventuele vuilresten te verwijderen.
- Breng een pan met water aan de kook. Doe de olijven in de pan en kook ze ongeveer vijf minuten. Laat ze vervolgens uitlekken.
- Leg de olijven op een doek en droog ze goed af.
- Doe ze in een kom en breng ze op smaak met een scheutje extra vierge olijfolie. Voeg de oregano, knoflook en zeezout toe. Meng alles goed.
- Leg de olijven vervolgens op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en bak ze in een voorverwarmde oven op 160° gedurende ongeveer 35 minuten. Haal daarna de olijven uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
- Spray de olijven voor het serveren in met een beetje extra vierge olijfolie.
Suggestie:
Als je wilt, kun je stukjes chilipeper aan je olijven toevoegen en ze wat pittiger maken. Of voeg een citrusnoot toe door een paar schijfjes sinaasappel toe te voegen.
Koop snel je Tunesische Terra Delyssa extra vierge olijfolie hier.
No comments:
Post a Comment