Terra Delyssa Olijfolie en Blockchain

Als je in de supermarkt voor het schap met olijfolie staat, zul je misschien wel eens een fles hebben gepakt en het etiket hebben bestudeerd. Dan sluipen vragen je brein binnen, zoals 'Is het wel écht extra virgine olijfolie?' of 'Komt het wel écht uit het land dat op het etiket vermeld staat?'
Ook binnen de wereld van olijfolie zijn er ondernemingen die het niet zo nauw nemen met de waarheid. Soms ontdek je op een fles Italiaanse olijfolie de term 'Extra olijfolie van eerste persing. Rechtstreeks uit olijven en op mechanische wijze verkregen olijfolie van superieure kwaliteit', wat taaltechnisch gezien misschien juist is, maar het verhult wel dat de olijfolie in die fles overal vandaan kan komen. Nergens staat immers informatie over de herkomst van die olijven.
Leveranciers van Spaanse olijfolie verkopen jaarlijks meer dan het land zelf kan opbrengen. Vandaar dat er grote hoeveelheden olijfolie moeten worden geïmporteerd uit (vooral) Tunesië. Die Tunesische olie wordt vermengd met Spaanse olijfolie en vervolgens verkocht als 'Spaanse olijfolie'.

CHO, de moedermaatschappij van Terra Delyssa, is zo trots op haar olijfolie dat ze de grootmacht IBM hebben gevraagd om de technologie van IBM Food Trust te mogen gebruiken[1]. IBM Food Trust is een gecertificeerd blockchain-netwerk dat een efficiëntere manier van werken in de hele voedselvoorzieningsketen biedt. IBM Food Trust biedt nu traceerbaarheid en transparantie voor Terra Delyssa extra vierge olijfolie via acht kwaliteitscontrolepunten, waaronder de boomgaard waar de olijven werden verbouwd, de molen waar olijven werden geperst en de faciliteiten waar de olie werd gefilterd, gebotteld, opgeslagen, gedistribueerd en meer.

Consumenten kunnen eenvoudig de QR-code op het etiket van iedere fles extra virgine Tunesische Terra Delyssa olijfolie scannen en kunnen op die manier het hele traject volgen van 'boom tot bord'. Door elke stap van de reis van de olijfolie te beschrijven, weet je zeker dat wat er op het etiket staat ook de werkelijkheid is.

Op dit moment is extra virgine Tunesische Terra Delyssa olijfolie de enige leverancier ter wereld die gebruik maakt van deze technologie.

Koop snel je extra virgine Tunesische Terra Delyssa olijfolie hier.

[1] IBM Newsroom: CHO Taps IBM Food Trust to Provide Insight on Quality and Origin of Terra Delyssa Extra Virgin Olive Oil. Zie hier.

No comments:

Post a Comment