Een pasta die niet alleen supersnel klaar is, maar ook gebruik maakt van maar een paar ingrediënten. De wintergroenten in de pastasaus zorgen voor een heerlijke en bijna zijde-achtige groene saus. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar is ook nog eens ontzettend gezond.
Ingrediënten:
- 150 gram droge pasta (het maakt niet uit welke)
- vier teentjes knoflook (gepeld)
- 200 gram wintergroenten (brocolli, boerenkool of cavolo nero)
- 30 gram Parmezaanse kaas
- zeezout en zwarte peper (naar smaak)
- extra vierge olijfolie
Bereiding:
- Kook de pasta in een pan met kokend gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Verwijder de hardere stelen of nerven uit de wintergroenten en gooi ze weg. Voeg de wintergroenten en de knoflook vijf minuten toe aan de pasta in de pastapan.
- Giet twee eetlepels extra vierge olijfolie in een blender en rasp de Parmezaanse kaas er fijn overheen.
- Gebruik een tang om de wintergroenten en de knoflook voorzichtig uit de pastapan te vissen om ze daarna in de blender te doen. Mix een paar minuten tot er een superglad mengsel is ontstaan. Proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Giet de pasta af, maar bewaar een kopje kookvocht.
- Doe de pasta terug in de pan en meng met de felgroene saus. Maak de pasta, indien nodig, los met een scheutje van het bewaarde kookvocht.
- Schep de pasta op de borden.
- Doe de pastasaus over de pasta.
- Besprenkel tot slot een flinke scheut extra vierge olijfolie over de pasta.
Koop je extra virgine Tunesische Terra Delyssa olijfolie hier.
No comments:
Post a Comment